vad ska man säga?

Läste på GP (göteborgsposten), har skrivit en artickel om massa forskningar och undersökningar.


Göteborgare roligast Ha, ha, ha! Grattis alla göteborgare! Ni är roligast, talar roligast och har de roligaste skämten.

Mitt i vetenskapsveckan kommer en synnerligen trovärdig och seriös forskningsrapport om svenskarnas humorpreferenser. Det är en riksomfattande undersökning som presenteras av den vetenskapligt högtstående tv-kanalen Comedy Central. Kanalen sänder uteslutande amerikansk humor och är därför helt opartisk och sanningsenlig. Inte mindre än 1500 personer har besvarat frågor i en "Skrattometer".

Och alla hårt prövade göteborgare ska naturligtvis suga i sig det som man mycket väl skulle kunna betrakta som guld i Humor-SM. Nästan en tredjedel av svenskarna tycker nämligen att de roligaste personerna kommer från Göteborg.

Och de roligaste dialekterna är götebôsskan och väärmlännskan. En Göteborgare behöver i princip bara öppna munnen för att få skrattarna på sin sida. En Stockholmare måste jobba hårdare för att få med sig skrattarna - i den mån det över huvud taget är möjligt.

Med denna bakgrund skulle man kunna tro att Albert och Herbert eller Oldsberg var i topp på Roligast-i-Sverige-genom-tiderna-listan, men den ser ut som följer: Hasse&Tage (34 procent), Robert Gustavsson (20) och Gösta Ekman (7).

Däremot är ordvitsar svenskarnas roligaste skämt, följt av ironi och buskis. Här kan väl Göteborg anses som segrare också. Och Oldsberg får en liten upprättelse. Det mest beklämmande med denna undersökning är att hela 27 procent av svenskarna anser sig vara "jättefestlig". Det är antagligen de där "jättefestliga" prissarna som dyker upp på fester och gapskrattar åt sina egna skämt.

Gapskrattet är för övrigt det vanligaste skrattsättet enligt underökningen. Särskilt i Göteborg. Endast 19 procent fnissar. Låt oss glädjas åt denna seriösa vetenskapliga forskningsrapport. Göteborg är helt enkelt humorns huvudstad.

Ta bara fullmäktigedebatten i går kväll. Där sa en politiker, när en segdragen fråga om äldre sjuka människor äntligen skulle avgöras: "Det är bra att vi nu kan slå sista spiken i denna kista". Dä ä änna gôrskoj hela tiden.

jag kan inte vara mer än stolt :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0